AZVO predstavio MOZVAG na Danima e-infrastrukture

Stručna konferencija Dani e-infrastrukture 2017 – Srce DEI 2017 održana je u Zagrebu 5. travnja 2017. godine, u organizaciji Sveučilišnog računskog centra (Srce).

Predavanja, rasprave i radionice vezane uz izazove, ali i planove te mogućnosti primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija u modernom obrazovanju i znanosti okupile su stručnjake koji se bave planiranjem, implementacijom i primjenom novih informacijskih tehnologija u znanosti i visokom obrazovanju, korisnike tih tehnologija ali i ostale zainteresirane sudionike. Središnja tema konferencije bila su iskustva u izgradnji napredne istraživačke i obrazovne e-infrastrukture i načinima njezinog učinkovitog iskorištavanja u modernom obrazovnom i istraživačkom sustavu.

Izlaganje je, među ostalim sudionicima, održala i predstavnica Agencije za znanost i visoko obrazovanje Marina Grubišić. Tom prigodom, predstavila je informacijski sustav MOZVAG koji se koristi  za prikupljanje podataka u postupcima vanjskog vrednovanja koje provodi. Za potrebe provođenja novog ciklusa vrednovanja nadogradit će se postojeći informacijski sustav kako bi obuhvatio, uz postojeće, i nove podatke koji su potrebni za provođenje postupaka.

Među predavačima ovogodišnje konferencije bile su Ingrid Melve, voditeljica programa eCampus (UNINETT, Norveška), Airina Volungevičienė, direktorica Instituta za inovativne studije Sveučilišta Vytautas Magnus, Litva i predsjednica organizacije EDEN (European Distance and E-Learning Network), Velika Britanija. Izlaganja su održali i predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Instituta Ruđer Bošković, Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišnog računskog centara i drugi.  

  

 

Skip to content