Predstavnice AZVO-a na godišnjoj konferenciji mreže EUPRIO

U organizaciji Europske udruge sveučilišnih komunikatora i stručnjaka za odnose s javnošću EUPRIO i Sveučilišta Adam Mickiewicz u Poznanu u Poljskoj održana je od 16. do 19.  lipnja 2019. godine godišnja konferencija mreže EUPRIO, na kojoj su prisustvovale i predstavnice Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

U fokusu ovogodišnje konferencije bile su inspirativne sveučilišne zajednice koje su, uz pomoć komunikacijskih stručnjaka, inovativnim pristupima uspjele ojačati svoju reputaciju, izgradivši prepoznatljiv i autentičan brand.

Budući da komunikacija s javnošću igra vrlo značajnu ulogu te je usko povezana s promišljanjem strateških odluka institucija visokog obrazovanja, osobito je naglašeno pitanje učinkovite interne komunikacije kao moćnog alata za izgradnju i upravljanje reputacijom, povećanje studentske zapošljivosti i privlačnosti sveučilišta prema budućim studentima te drugim vanjskim dionicima.

Tijekom brojnih predavanja,  predstavljeni su primjeri dobre prakse i inovacije, naglašavajući trenutnu ulogu društvenih medija i video sadržaja.

Mreža EUPRIO osnovana je 1986. godine uz potporu tadašnje Europske zajednice kako bi potaknula razmjenu ideja i iskustava među članovima, kako u području komunikacija, tako i u području visokog obrazovanja. Broji više od 750 članica i članova iz 25 europskih zemalja, a od 2016. godine u rad mreže uključen je i AZVO.

euprio-495x400

 

Skip to content