Održana radionica o metodama razvoja prezentacijskih vještina studenata

Četvrta radionica u sklopu ciklusa Karijeriranje, pod nazivom Metode razvoja prezentacijskih vještina studenata, održana je 15. lipnja 2018. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a vodila ju je doc. dr. sc. Aleksandra Huić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Karijernim savjetnicima na visokim učilištima i visokoškolskim nastavnicima pojašnjena je važnost prezentacijskih vještina na radnom mjestu te modeli njihova poučavanja. Prikazane su razlike između dobrih od loših izlaganja pred publikom, primjena tehnike za smanjivanje straha od javnog nastupa kao i glavne faze izlaganja. Sudionici su imali priliku naučiti kako uspostaviti dobar kontakt s publikom, primjereno oblikovati vizualna sredstva komunikacije i efikasno ih koristiti u izlaganju, primijeniti osnovne tehnike dobrog izlaganja pred publikom, odgovarati na pitanja publike na način kojim se potiče njihova uključenost te primjeniti radioničke tehnike za uvježbavanje javnog izlaganja.

Ciklus radionica za karijerne savjetnike – Karijeriranje

Karijeriranje je ciklus radionica za karijerne savjetnike koji organizira AZVO s ciljem jačanja kompetencija nastavnika i karijernih savjetnika na visokim učilištima kako bi mogli što kvalitetnije odgovoriti profesionalnim zahtjevima i izazovima s kojima se susreću.

Radionice su financirane sredstvima Europske unije u okviru ESF projekta SKAZVO – Unapređenje sustava osiguravanja i unapređenje kvalitete visokog obrazovanja.

FFZG FFZG2

 

Skip to content