Održana radionica Poduzetničke namjere studenata visokih učilišta

 

U Agenciji za znanost i visoko obrazovanje, 16. svibnja 2018. godine, održana je radionica za karijerne savjetnike pod nazivom Poduzetničke namjere studenata visokih učilišta, koju su vodili prof. dr. sc. Zoran Sušanj s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Nikoleta Zubić.

Riječ je o trećoj po redu radionici u sklopu ciklusa Karijeriranje, koju AZVO organizira s ciljem podrške karijernim savjetnicima u sustavu visokog obrazovanja.

Sudionici su, kroz cjelodnevno druženje,  razgovarali o temeljnim karakteristikama poduzetnika (osobinama ličnosti, motivima, znanjima, vještinama i sposobnostima, s posebnim naglaskom na studentsku populaciju) te prediktorima poduzetničkih namjera. Jedna je od tema bilo i  poduzetničko obrazovanje te način razvoja poduzetničkih kompetencija kod studenata.

Sudjelovalo je oko dvadeset karijernih savjetnika i drugih osoba koje se na visokim učilištima bave temama profesionalnog usmjeravanje i podrške studentima.

Materijali

AZVO1 AZVO2 AZVO3 

Ciklus radionica za karijerne savjetnike – Karijeriranje

Karijeriranje je ciklus radionica za karijerne savjetnike koji organizira AZVO s ciljem jačanja kompetencija nastavnika i karijernih savjetnika na visokim učilištima kako bi mogli što kvalitetnije odgovoriti profesionalnim zahtjevima i izazovima s kojima se susreću.

Radionice su financirane sredstvima Europske unije u okviru ESF projekta SKAZVO – Unapređenje sustava osiguravanja i unapređenje kvalitete visokog obrazovanja.

 

Skip to content